A+ A A-

O nama 2012

SOKOL SPORT d.o.o.    Nalazimo se na adresi Moslavačka 9, 44 316 Velika Ludina

 

Riječ osnivača!

 

                Želja nam je našim postojanjem i funkcioniranjem poboljšati ponudu asortimana sportske opreme na tržištu prvenstveno Sisačko-moslavačke županije, a onda i šire.  Nakon čitavog niza godina u sportu koje sam proveo kao igrač, trener i sportski djelatnik želio sam objediniti višegodišnju sportsku aktivnost s velikim brojem sportskih prijatelja  koje sam kroz sve aktivnosti  stekao.

 

                Sokol Sport d.o.o. u svojoj osnovi nosi ime našeg nogometnog kluba u Velikoj Ludini (NŠK „Sokol“)  kroz koji sam stekao i dozivio kako igračku afirmaciju tako i onu sportskog djelatnika djelujući u klubu kroz trenutke igranja u 4. HNL što smatram najvećim klupskim sportskim postignućem.

 

                Klupski nastupi u 4. HNL, želja za stjecanjem još više razine znanja,  rezultirali su i mojim upisom na Kineziološki fakultet gdje sam diplomirao na Stručnom studiju za izobrazbu trenera. Kineziološki fakultet ponajbolja je tvornica hrvatskih brendova otkada je Hrvatske kao suverene države, a  i ovih prostora,  jer sve te pobjednike, prvake i osvajače medalja trenirali su kadrovi tamo odgojeni.  Za  „Vjetar u jedra“  zahvaljujem upravo Profesorima s Fakulteta  koji su dio tog beskompromisnog sportskog stava i duha  prenijeli na mene i evo me na ulazu u SPORTSKO PODUZETNIŠTVO.

 

OTVORENA VRATA „SOKOL SPORTA“….

 

                Sinonimom „otvorena vrata“ želim poslati poruku da smo na raspolaganju svima za suradnju… Čitavih 30 i nešto godina ugrađeno je u moju nogometnu karijeru i normalno je da će ova tvrtka imati „nogometno srce“. Tisuće poznanstava i stotine sportskih prijateljstava diljem Hrvatske od Prve HNL pa od Paga i Novalje preko Stubice do Perkovaca i na koncu do naših 3. Županijskih liga utkane su u životnu svakodnevicu…..Nogometaši …Dobro došli!

 

                Rekreativci….svi oni koji to jeste i oni koji bi trebali postati….malo nas je. Imamo sliku o Hrvatskoj kao velikoj sportskoj naciji koja to i uistinu jest ali radi mukotrpnog rada onih koje sam u uvodu spomenuo, sportaša i njihovih trenera. Najomiljenija izreka s faksa je …tamo gdje prestaje težak fizički rad počinje sportski trening…. Da li je to uistinu tako pogotovo u amaterskom sportu….Hrvatska je po broju rekreativaca na 100 stanovnika među 10 posljedjih zemalja u Europi, a po broju „preteških u kg“ među 10 vodećih…. Postanimo rekreativci, uvedimo si nekoliko sati sporta tjedno, pripazimo na prehranu i stanja na navedenim ljestvicama počet će se mijenjati…..Rekreativci… Dobro došli!

 

                Djeca-sportaši….roditelj sam. U današnje vrijeme modernih tehnologija djeca nam postaju taoci računala, računalnih igara, playstationa i TV programa kojih za vrlo malo novca gledamo desetine i stotine. Želim mijenjati taj način života…dajte djecu u sport….bar rekreativno. Neka imaju obavezu, neka su na zraku, neka imaju fizičku aktivnost. Sport je najbolja prevencija od previše tehnoloških sadržaja, ali i sa zdravstvene strane onaj koji jača imunitet čitavog organizma. Njegovi psihološki učinci na sve životne utakmice koje ćemo igrati veliki su, a od radosti pobjede nema puno ljepših stvari….no život ima i svoju drugu stranu pa nije sramota ni izgubiti pogotovo ne od boljeg….

O sociologiji i tisućama poznanstava i prijateljstava smo pisali nešto prije, prihvatiti i biti prihvaćen od društva prekrasan je osjećaj…. Djeco sportaši dobro došli….biti će opreme i za vas i dođite s roditeljima!

               

                Sindikalci….ovdje mislim na sve članove sindikata. Sindikat je  institut djelovanja radnika koji nam se kroz sve ove godine nastoji oduzeti na ovaj ili onaj način… ali živi. Ovaj pokret nudi ogromno zajedništva onih bez  čijih ruku i djela ne bismo  imali  uspješne gospodarstvenike, izvrsne ustanove, vrhunske poslovne rezultate….još puno ljudi nije dokučilo da se iza svakog uspješnog sustava krije čovjek. Jedan drugi vid svoje životne afirmacije stekao sam upravo radom u sindikatu i djelujući kroz njega te družeći se sa svojim članovima i slušajući ono što uistinu jest problem i što trebam zastupati. 

                Nikad život nije bio zahtjevniji nego danas, razumijem to.  Pa ćemo i cijenama i kvalitetom biti pristupačni. Već sam rekao da sam roditelj, znam koji su troškovi i što koliko košta.  Biti ću korektan posebno za ove kolegice i kolege te  članove njihovih obitelji.  

                Isto tako desetak godina sudionik sam sindikalno-sportskih igara. U sustavu zdravstva okupi nas se između 1500 do 2000 sudionika. Želja za aktivnošću, sudjelovanjem, druženjem afirmativnog je tipa. Sve što možemo napraviti ćemo i za sudionike ovakovih manifestacija. I ovdje samo mogu reći …dobro nam došli.

 

                Mozda je ovaj izlazak na web stranicu malo neobične forme, ali da nije bilo svega ovoga i da nema svih ovih kategorija ne bismo danas niti postojali kao tvrtka. Recesijski trenuci pogodili su i tržište sportske opreme. Prvo su pogođeni kupci, oni krajnji potrošači, ali vjerujte jednako je teško i poduzetnicima.  Respektirajući sve one koji već godinama postoje i funkcioniraju pokušati ćemo biti jednako dobri i bolji.

 

                S poštovanjem!  

 

 

                Dobro došli!

 

 

 

                                                                                                              Direktor

                                                                                                              Marijo Moštak

Sokol sport d.o.o. - sva prava pridržana.Izrada i održavanje: EURONET